Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Predstavilo se Speleološko društvo Đula-Medvedica

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Predstavilo se Speleološko društvo Đula-Medvedica

U petak navečer 16. ožujka u Zavičajnom muzeju Ogulin u prostoriji s alpinističkom zbirkom održano je prvo predstavljanje krajem prošle godine osnovanog speleološkog društva Đula-Medvedica iz Ogulina. Uz predsjednika i inicijatora osnutka društva inž. sig. Vedrana Vučića i više mladih članova društva, skupu su nazočili brojni predstavnici speleoloških društava iz Karlovca, Zagreba kao i prijatelji speleolozi iz Padove u Italiji.

Predstavilo se Speleološko društvo Đula-Medvedica

Podršku radu Društva dali su zamjenik gradonačelnika Ogulina Tone Radočaj, pročelnica UO za stambeno-komunalne poslove Grada Ogulina Slavica Zubčić, predsjednica TZ Grada Ogulina Ankica Puškarić, predsjednica HKZ MI Lavinija Stipetić, pročelnik HGSS-a stanice Ogulin Hrvoje Jerak i brojni prijatelji novoosnovanih speleologa.

Predstavilo se Speleološko društvo Đula-Medvedica

Inicijator osnutka speleološkog društva u Ogulinu Vedran Vučić na prvom javnom predstavljanju prezentirao je dosadašnje rezultate speleoloških istraživanja u ogulinskom špiljskom podzemlju o kojima je govorio Damir Lacković iz SO PDS Velebit. On je inače bio i sam sudionik zadnjeg detaljnijeg istraživanja iz 1984. i 85. godine pod vodstvom Marijana Čepelaka kada su zagrebački speleolozi bili smješteni u bunkeru u Parku izviđača i kada je istraženo preko 16 km spiljskog sustava, što je donedavno smatrano najduljim spiljskim sustavom u Hrvatskoj. Svoju povijest speleoloških istraživanja špiljskog sustava Đula, Badanj, Medvedica kao i špilje na izvoru Gojačke Dobre Damir Lacković je popratio brojnim slikovnim zapisima koji spomenutu problematiku dočaravaju više od bilo kakvog teksta. Jasno je da je najveći problem sustavno zatrpavanje Đulinog ponora organskim i anorganskim otpadom za viših voda rijeke Dobre. Zatim je o ogulinskim specifičnostima zaštićene prirode i planovima zaštite Đulinog ponora govorila ravnateljica JU Natura Viva za zaštitu prirode Karlovačke županije i članica SK Ozren Lukić iz Zagreba Marina Trpčić.

Predstavilo se Speleološko društvo Đula-Medvedica

Novoosnovanom društvu bezrezervnu podršku izrazili su predstavnici više speleoloških udruga s dugom tradicijom a tom prilikom su kao znak pažnje i motivaciju za rad Ogulincima uručili prigodne praktične poklone, bilo speleološku užad ili literaturu. Ispred SO HPD Dubovac pozdrav i poklon uručili su Damir Basara i Igor Jelinić, Neven Ris iz SD Karlovac, te Hrvatskog speleološkom saveza Neven Bočić. Dogradonačelnik Tone Radočaj je toplo pozdravio osnivanje speleologa u Ogulinu te izrazio zadovoljstvo da će se nakon legendarnog Kleka sada moći detaljnije istraživati i spiljski sustav a posebno je izrazio zadovoljstvo da se konačno kreće s gradnjom Ivanine kuće bajki u neposrednoj blizini kaštela. A upravo su Ivanu inspirirale ogulinske visine Kleka i dubine Đule. Zadovoljstvo osnivanjem speleološkog društva izrazila je i Lavinija Stipetić jer je HKZ MI iz Ogulina upravo svojim radom i djelovanjem doprinio da se problematika zaštite ogulinskog podzemlja stavi u središte pozornosti javnosti kao i da se istraži jedinstvena fauna tog podzemlja i endema ogulinske slatkovodne spužvice.

Tekst i snimka ( dio s tribine) Zvonko Ranogajec

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik