Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Tjedan pun zbivanja u ogulinskoj Gimnaziji

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Tjedan pun zbivanja u ogulinskoj Gimnaziji

Iako su temperature u Ogulinu ispod -20 st. C, učenici i profesori Gimnazije Bernardina Frankopana rade „punom parom“. Tijekom ovog tjedana bilo je i više nego uzbudljivo, a neka događanja održavat će se još i sljedeći tjedan.

U ponedjeljak 6. veljače na poziv profesora Branka Rumenovića Gimnaziju je posjetio diplomirani inženjer sigurnosti Igor Regetaš koji je našem 1.e razredu, smjer prodavač održao vrlo zanimljivo predavanje o Zakonu zaštite na radu. Tema predavanja bila je povezana s nastavnim sadržajem tri strukovna predmeta: poslovanje prodavaonice, kreativnost u poslovanju i praktična nastava. Učenici su naučili nešto više o Narodnim novinama, pogledali dva video isječka vezana za sigurnost na radu i postavili brojna pitanja iz prakse.


Tjedan pun zbivanja u ogulinskoj Gimnaziji
Isti dan u učionici za njemački jezik ili takozvanom multimedijalnom njemačkog kutku otvorena je izložba Musik+X u organizaciji naše škole i Goethe-Instituta Zagreb, a u okviru PASCH-projekta. Izložba se bavi temom moderne njemačke glazbe i smjerova u njemačkoj glazbi koji su aktualni među mladima (uključujući primjerice i njemačku pobjednicu s Eurosonga), a sastoji se od 17 plakata na zadanu temu, MP3-Playera s kojih je moguće poslušati pojedine pjesme, a pomoću Starboard posjetioci mogu pogledati i spotove za pojedine pjesme. Na pripremi izložbe neumorno su radile naše profesorice njemačkog jezika u suradnji sa svojim učenicima.

Za posebno zainteresirane učenike i nastavnike profesorice Zvjezdana Tešić, Sunčica Sabljak, Ivanka Jantolek, Anita Drenšek i Monika Juričić priredile su i edukacijski DVD na temu izložbe te didaktičke materijale (poput radnih listova, igara i sl.). Izložba je još uvijek u tijeku i trajat će do 17. veljače, a do sada su je već posjetile neke grupe učenika iz osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Prve osnovne škole.


U utorak 7. veljače za vrijeme nastave učenici Gimnazije Bernardina Frankopana hotelijersko-turističkog usmjerenja sudjelovali su na prvoj međunarodnoj online video konferenciji pod nazivom „Studentsmeet“. Cilj ovog webinara ili online konferencije bio je okupiti učenike srednjih škola u dobnoj skupini od 14 do 19 godina koji će kroz suradnju dvoje ili troje učenika pripremiti mikro prezentaciju u trajanju od 4 minute i izložiti je online. Učenici su svoje prezentacije prijavili isključivo uz suradnju sa svojom profesoricom Marijanom Smolčec koja je i prijavila njihovo sudjelovanje i prezentacije. Sve prezentacije bile su na engleskom jeziku.





Prvi Sudentsmeet okupio je učenike iz 7 država (Belgija, Italija, Mađarska, Turska, Rumunjska, Velika Britanija i Hrvatska), a sve ukupno 10 škola. Osim naše škole Hrvatsku je predstavljala i IX.gimnazija iz Zagreba.

Predstavnici učenika I.d razreda (Katja Kolaković, Ivona Bogović i Sara Božićević), II.d (Bruno Bokulić i Dominik Dubić) i III.d r. (Valentina Kolić i Antonija Kostelić) su se zajedno s profesoricom Smolčec uživo javili iz školske knjižnice koristeći Microsoft Live Meeting Office.  Jedna od tema ovog online susreta učenika bila je i obilježavanje „Dana sigurnijeg interneta“. Naše učenice pripremile su 3 zanimljive prezentacije o omiljenim web stranicama, alatima i kako ih koriste u svakodnevnom životu. Svi zajedno naučili smo dosta o 3D filmovima, volonterskom radu u Maroku, sigurnosti na internetu, Windows Movie Makeru, SOPA, twitteru, facebooku i sl.

Antonija i Valentina prve su imale priliku nešto više reći o upotrebi Facebooka i Skypea, te kako i na koji način ga koriste u nastavi engleskog jezika, što su sve naučile, koje su prednosti, te koji nedostaci ovih web alata. Djevojke su spomenule suradnju i projekt između naše škole, prvenstveno njihovog III.d razreda i učenika iz Uruguvaja s kojima dijelimo privatnu facebook grupu i surađujemo na penpal projektu već godinu dana.

U drugom krugu mikroprezentacija predstavile su se Katja Kolaković i Ivona Bogović koje su u svoje 4 minute detaljno opisale upotrebu društvene mreže Twitter, te zašto je koriste, koje su opasnosti, a koje dobre strane.

U zadnjem krugu i već pomalo pred sam kraj Studentsmeeta došla je na red i Sara Božićević koja je imala fantastičnu prezentaciju o Tumblru i njome potpuno oduševila organizatore.

Učenice Gimnazije Bernardina Frankopana ovim putem nisu samo predstavile svoju školu i državu već i svoj grad. Pokazali su nevjerovatan entuzijazam, spremnost i profesionalnost od pripremanja prezentacija do samog izlaganja. Tijekom webinara profesori i učenici dijelili su komentare na Twitteru i moram priznati da su naše djevojke dobile odlična priznanja i čestitke na pripremljenosti i lakoći izlaganja  na engleskom jeziku. Posebna čestitka im je stigla od profesorice iz Australije koja je ujedno svim sudionicima i profesorima čestitala na organizaciji i radu s učenicima.

Još detaljnije informacije o svim događanjima; predavanju Igora Regetaša, prekrasnoj multimedijalnoj izložbi Musik+X i online konferenciji učenika Studentsmeet možete pronaći na stranicama naše škole >>>>

Marijana Smolčec, prof.
 
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik