Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Izlet za pamćenje

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Izlet za pamćenje
Položen vozački na metli

Četrdesetsedam članica Društva za sportsku rekreaciju Ogulin provelo je dva nezaboravna dana, 19. i 20. studenog 2011. u Istri uživajući su u ljepotama Istre i osmišljenim sadržajima, te u  veselju i prijateljstvu.

Jedna od djelatnosti Društva za sportsku rekreaciju Ogulin su i izleti, na kojima se pješači, boravi u prirodi, pliva i upoznaje novi kutak naše domovine, ove godine odredište je bila Istra.

Izlet za pamćenje
Rođendani, rođendani, 7 studentskih rođendana u studenom

Krenule su iz maglovitog i hladnog Ogulina u subotu u 6 sati i za nešto više od tri sata stigle u suncem obasjanu Pulu. Imale su vremena za kavu i šetnju gradom kroz živahnu vrevu subotnjeg jutra, tipičnu za gradove uz more, nakon završene "špice" turističke sezone. Zatim do Fažane, gdje su se ukrcale na brod za Brijune. Tri sata uživale su u ljepotama otoka, pomalo ponovile povijest, botaniku i zoologiju pod stručnim vodstvom turističke voditeljice Sanje. Sve to, uz neznatan napor, jer otokom prometuju turistički vlakovi i osiguravaju brz pregled najvažnijih punktova. Sve je to bilo praćeno smijehom, pjesmom i razmjenom slanih i slatkih delicija, koje su nosile u svojim torbama. Oduševljenje je raslo, i nakon smještanja u apartmanima u Barbarigi i kratkog odmora krenule su na večeru u konobu "Betiga". Došle su punih srca, s pjesmom i smijehom. Ugodna atmosfera, ljubazan domaćin, dobra glazba i ukusna i bogata istarska večera još su podigli raspoloženje, a to se prenosilo i na ostale goste restorana. Neumorno se plesalo i pjevalo, a vrhunac je bio kada su dvije ogulinske vještice organizirale polaganje vozačkog ispita za vožnju metlom za ostale, domaće goste i grupu iz Maribora. Tako je cijela sala postala plesni podij, a članice DSR Ogulin iskoristile priliku za kratku promociju svoga grada. Teško je bilo otići na spavanje, iako su ujutro u osam i trideset kretale za Motovun. Obišle su crkvicu sv. Foške i nekoliko trenutaka posvetile molitvi, meditaciji i prepuštanju svojim mislima i osjećajima. Crkva je sagrađena na mjestu gdje dopiru snažna energetska zračenja iz zemlje koja povoljno djeluju na ljude. Uz okolnu prekrasnu prirodu, dobile su novu snagu.

Izlet za pamćenje
Crkva sv. Foške pokraj Vodnjana

Nakon toga, uz vodstvo upravitelja Šumarije Buzet, Čedomira Križmanića obišle su srednjovjekovnu utvrdu Motovun. Njegova su atraktivnost zidine u obliku prstena i dva poluprstena, te pogledu na vinorodna polja i Motovunsku šumu, koja spada u kategoriju park-šuma.

Posjet Livadama, mjestu gdje se ocjenjuju tartufi, ujedno je bio prilika za kupnju proizvoda od meda, tartufa i ostalih suvenira. Planirano kupanje u Istarskim toplicama trebalo je biti završnica izleta. Zakazana večera u konobi u Oprtlju trebala je biti kratka i prilika da se pojede nešto toplo nakon cijelog dana boravka na suncu i zraku. Kupanje u termalnoj vodi ili šetnja šumom bile su novi dodatak pozitivnim energijama. A kad su stigle u Oprtalj nisu znale da li je veće iznenađenje bio još jedan grad na brdu ili doček domaćina u taverni sa živom glazbom uz otvoreni kamin i tradicionalni meni središnje Istre. Atmosfera je bila vesela i raspjevana kao da su tek krenule na izlet. Pravo je čudo da se planirani povratak oko 20 sati produžio za svega dva sata.

Izlet za pamćenje
Zajednička fotka u Puli

Izlet su vodile Ljiljana Šušnjar, potpredsjednica Društva i voditeljica programa i Jasminka Rožan, članica Izvršnog odbora, uz stalnu pomoć tajnice Đurđe Boban. Ovaj trio, odradio je i prethodnu organizaciju, uz sudjelovanje predsjednice Društva, Bosiljke Dolušić. HEP i Hrvatske šume omogućili su korištenje svojih apartmana, po povoljnim cijenama, a djelatnici Šumarije Buzet odvojili su cijeli dan da bi ovaj izlet učinili nezaboravnim. Autotrans Ogulin je ponudio prihvatljivu cijenu prijevoza, a vozač Dane Puškarić bio je profesionalan i siguran, nenametljiv, a opet raspoložen kao da je bio dio društva. Tortom je iznenadila Vesna Vukelja, a cvjetni aranžman za veteranku Radmilu Špehar izradila je Ankica Sopek. Ankica Puškarić povela je svoje vještice i donijela brošure i ostali promidžbeni materijal za Ogulin, koje je DSR Ogulin, uz domaću rakiju poklonilo domaćinima. Ankica Kučinić pobrinula se da u vrećicama bude i Madigovo zelje.

Učesnice izleta bile su raspoložene, neprestano se čuo smijeh i pjesma. Dva dana pobjegle su od briga i svakodnevice, dva dana bile su jedno, bez obzira na godine i sve ostalo po čemu se razlikuju. Bio je to izlet bogat sadržajem i duhom prijateljstva.

Bosiljka Dolušić
 
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik