Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Koalicija za pravo na život u zajednici

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Koalicija za pravo na život u zajednici

Predstavnici Koalicije za pravo na život u zajednici upoznali su gradonačelnika sa svojim nastojanjima u zaštiti ostvarivanja prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj u skladu s najvišim demokratskim standardima i načelima koje je naša zemlja usvojila.

Koalicija za pravo na život u zajednici

Gradonačelnik Nikola Magdić pozdravio je nazočne i spomenuo da u našem gradu imamo slične udruge s kojima Grad ima veliku suradnju i istakao Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama i ostalih osoba s invaliditetom i Udrugu slijepih.

Koordinator Koalicije, Damjan Janjušević iz Udruge za samozastupanje,  zahvalio se gradonačelniku na prijemu na kojem žele promovirati UN-ovu Konvenciju o pravima osoba s invaliditetom i posebno njen članak 19. Neovisno življenje i uključenost u zajednicu.

To je prva Konvencija Ujedinjenih naroda donesena u novom mileniju u cilju da se zaštita prava osoba s invaliditetom stavi na jednu višu razinu jer je prepoznato da mnoge osobe s invaliditetom nemaju istu mogućnost i pristup kao ostali članovi društava. 

Koalicija za pravo na život u zajednici

Inicijativa okuplja 8 organizacija od toga 7 udruga osoba s invaliditetom i jednu neovisnu javnu ustanovu – Centar za ljudska prava. Udruge koje su članice Koalicije za život u zajednici su: Udruga za promicanje inkluzije; Udruga za samozastupanje; Udruga za društvenu afirmaciju osoba s duševnim smetnjama Sjaj; Udruga roditelja djece s posebnim potrebama  Put u život Puž; Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir:  Hrvatski savez slijepih i Udruga za promicanje istih mogućnosti – UPIM.

Cilj Koalicije je pomoći i podržati sve dionike od nacionalnih do lokalnih vlasti u provedbi UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom a posebno članka 19. Valja istaći da je Republika Hrvatska bila treća zemlja u svijetu koja je potpisala i ratificirala ovu Konvenciju, a ovim sastancima predstavnici Koalicije nastoje pokrenuti jedan značajniji iskorak u njenoj provedbi u svakodnevnom životu.

Predstavnici Koalicije za pravo na život u zajednici, u zadnja tri mjeseca obišli skoro sve županije i 10 lokalnih jedinica i gradova među kojima je i Ogulin. Prije ljeta obišli su predstavnike svih političkih parlamentarnih stranaka te se obratili svim donositeljima odluka u hrvatskom društvu zahtijevajući da svojim političkim djelovanjem inzistiraju na osiguravanju odgovarajućih socijalnih usluga koje učinkovito osiguravaju pravo na život u zajednici.

Gradonačelnik Magdić na kraju prijema upoznao je goste sa svim djelatnostima koje je Grad poduzeo za bolji život osoba s invaliditetom, a takvih realiziranih radnji bilo je stvarno mnogo, kao što je jedna od zadnjih bila i izgradnja zajedničkog sanitarnog čvora za Udrugu slijepih i Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Radost". Također se Grad uključivao svake godine sredstvima i u ustanovama koje nisu u vlasništvu Grada, kao što su škole, a planira se uključiti i s volonterima za pomoć osobama tijekom školovanja. U gradu su sve ulice rekonstruirane za prometovanje invalidskim kolicima, izgrađena dizala za pomoć u kretanju našim sugrađanima kojima je takva pomoć potrebna.

Koalicija za pravo na život u zajednici

Koalicija, posebno zahtijeva da se prema članku 19. zakonom osigura praktična i djelotvorna mogućnost da osobe s invaliditetom:

- odaberu svoje mjesto boravka, gdje i s kim će živjeti, na ravnopravnoj osnovi s drugima, te da nisu obvezne živjeti bilo kojim nametnutim načinom života,

- dobiju pristup širokom rasponu usluga koje će im omogućiti život i uključenost u zajednicu te spriječiti njihovu izolaciju ili segregaciju iz zajednice

- dobiju pristup i mogućnost zadovoljavanja vlastitih potreba kroz usluge, objekte i prostore namijenjene općoj populaciji.  

www.ogulin.hr
 
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik