Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
10. obljetnica župe blaženog A. Stepinca

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

10. obljetnica župe blaženog A. Stepinca

U nedjelju 30. listopada vrlo je svečano bilo u mlađoj ogulinskoj župi bl. A. Stepinca u Salopek selu gdje je proslavljena 10. obljetnica od osnutka mlađe ogulinske župe.


Do 2001. godine ogulinska župa sv. Križa bila je s oko 10 tisuća vjernika najveća župa u biskupiji pa je dekretom gospićko-senjskog biskupa dr. Mile Bogovića osnovana nova župa, što je bila i prva novoosnovana župa u tada najmlađoj hrvatskoj biskupiji, Gospićko-senjskoj.

10. obljetnica župe blaženog A. Stepinca

Uz preko dvije stotine župljana misno slavlje u novoj crkvi bl. Alojzija Stepinca predslavio je Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u suslavlju mjesnog župnika fra Marijana Jelušića, župnika i dekana ogulinskog mons. mr. Tomislava Rogića i fra Vice Blekića iz samostana franjevaca trećoredaca glagoljaša koji i upravljaju novom župom. Glazbom je misu animirao župni zbor pod vodstvom Ankce Salopek uz orguljsku pratnju Ane Škrtić. Među vjernicima su nazočili karlovački župan Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić sa zamjenicima Tonom Radočajem i Vladimirom Kubelkom te predsjednikom gradskog vijeća Milanom Sabljakom.

Biskup Bogović je izrazio zadovoljstvo na duhovnom rastu župe zadnje desetljeće u čemu su uz župnika i pastoralne suradnike veliki obol dale i državne vlasti koje ovdje suosjećaju za potrebe crkve više nego drugdje. Biskup je u propovijedi istaknuo da je u narodu pravi onaj vođa koji narod voli i vodi, dok su loše vođe one koje žele sačuvati vlast a na stranu stavljaju sve moralno i materijalno. Najbolji primjer vođe i dobrog pastira bio je Isus Krist, kome je naroda bilo žao i koji je za njega dao život, baš kao što je nama najbolji primjer bl. A. Stepinac. Teško bi bilo zamisliti što bi bilo s narodom u 2. Svjetskom ratu da nije bilo Stepinca i njegova čvrstog moralnog stava. Volio je narod i bio jedan od odgovornijih. Što je govorio to je i radio. Bio je vjerni učitelj i svjetla točka unutar ratnog vihora. Ponosan sam što je upravo njemu posvećena prva nova župa osnovana u Gospićko-senjskoj biskupiji 21. listopada 2001. Biskup je na kraju uoči skorih izbora poručio vjernicima da se mole u cilju prepoznavanja onih koji zaslužuju njihovo povjerenje a ne da nasjedaju na zakon ulice. Glasovanjem mi smo sukreatori božjeg svijeta na zemlji. Prepoznajmo one koji govore a ne čine, jer je to postao brand i trend. Računajmo s Duhom božjim da izaberemo odgovorne za narod koji su spremni žrtvovati se za njega, zaključio je biskup Bogović.

10. obljetnica župe blaženog A. Stepinca

Nakon mise ispred crkve je održano druženje vjernika s biskupom i svećenicima a vrijedne župljanke su pripremile kolače. Zatim je u društvu predstavnika župe kao i gradskih vlasti i župana biskup obišao objekte pastoralnog centra i samostana u sklopu crkve koji su u završnim fazama gradnji.

Zvonko Ranogajec

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik