Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Delegati HBZ odsjeka ponosno ističu brojeve odsjeka koje zastupaju na Konvenciji

Buffalo, New York - 23. Nacionalna konvencija Hrvatske bratske zajednice u Americi održana je u gradu Buffalu, u Američkoj državi New Yorku od 18. do 21. rujna 2011. Mnogobrojne odsjeke HBZ-a iz Amerike, Kanade i Hrvatske zastupalo je 209 od 219 izabranih delegata po njihovim odsjecima i članstvu. Pravovaljanu odsutnost od 10 delegata obrazložila je Glavna porota Zajednice i njen tajnik Stan Blaz na početku zasjedanja.


Konvenciju je otvorio i na njoj predsjedavao Glavni predsjednik HBZ Bernard M. Luketich. Kod svečanog otvaranja, svečana garda umarširala je u otmjenu dvoranu Adam's Hotela noseći američku, kanadsku, hrvatsku i zastavu Hrvatske bratske zajednice a potom su uz tamburašku glazbu intonirane nacionalne himne spomenutih država. Predsjednik Luketich otpustivši gardu pozvao je goste konvencije.

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Župan Karlovačke županije Ivan Vučić i delegat odsjeka 2001 "Frankopan" Ogulin HBZ-u upućuje pozdrave i najbolje želje Konvenciji

Pozdrave su uručili: župan Karlovačke županije i delegat HBZ odsjeka 2001 "Frankopan" Ogulin gospodin Ivan Vučić. Župan Vučić prenio je pozdrave i najbolje želje i u ime predsjednice vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, američkog veleposlanika u Zagrebu Jamesa B. Foley i kanadskog veleposlanika Edwina Loughlin s kojima se je sastao prije odlaska u Ameriku. U ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mississaugi (Kanadi) konvenciju je pozdravio generalni konzul Ljubinko Matešić a u ime hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu D.C. tajnica Sanja Milinović.

Zbog spriječenosti i boravka u New Yorku predsjednik Ivo Josipović obratio se je 23. Nacionalnoj konvenciji Zajednice s elektronskom porukom koju je pročitala tajnica Sanja Milinović a prisutni s velikim odobravanjem i aplauzom pozdravili.

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Prisega novo izabranih odbornika HBZ-a

Potom su podnesena i kroz raspravu usvojena izvješća Glavnih odbornika Zajednice za minulo četverogodišnje razdoblje. Zajednica je poslovala s impresivnim rezultatima i ako prolazeći kroz nestabilno tržište novca i globalne gospodarske poremećaje u svijetu. U svoje poslovne knjige uknjižila je rast u imovini od 58 milijuna američkih dolara. Međutim imenovani odbori koji su zdušno i odgovorno radili tijekom zasjedanja podnijeli su preporuke i rezolucije konvenciji za još djelotvorniji rad na čuvanju hrvatske kulture, jezika, identiteta i upisa mladeži i odraslih u redove Zajednice.

Predsjednik Luketich je po deseti put za redom izabran za Glavnog predsjednika HBZ. Njegov izbor i vizionarsko vodstvo Zajednice pozdravili su delegati konvencije burnim aplauzom, svjesni uspjeha Zajednice i sloge koja vlada u ovoj najvećoj i najuspješnijoj hrvatskoj udruzi izvan domovine Hrvatske. Aklamacijom za Glavnog tajnika/blagajnika izabran je Edward W. Pazo, a za drugog potpredsjednika, isto aklamacijom - George Pavlečić dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora i predsjednik odsjeka 4. Za potpredsjednika i voditelja članskih usluga izabran je Franjo Bertović, dosadašnji predsjednik Glavne porote i predsjednik odsjeka 530. Tako će uspješan i dokazan vrh HBZ predvoditi Luketich-Bertović-Pazo.

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Novo izabrani Izvršni odbor HBZ-a: George Pavlečić, Edward Pazo, Bernard Luketich i Franjo Bertović

U Nadzorni odbor izabrani su: predsjednica Bernadette Luketich-Sikaras iz odsjeka 354 u Cokeburgu Pennsylvaniji, tajnik Stan Blaz iz odsjeka 84 Anaconda u Montani, članovi - Michael Lončarich iz odsjeka 954 iz Hamiltona u Ontaiju, u Kanadi, Michael Ricci iz odsjeka 234 u Pittsburghu u Pennsylvaniji, Catherine Obenour iz odsjeka 567 u Cononsburghu u Pennsylvaniji, Ladislav Meze iz odsjeka 525 u Mississaugi, u Ontariju, Kanadi i Robert Novosel iz odsjeka 351 u Detroitu u Državi Michigan.

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Hotel Adam's Mark u Buffalu u kojem je održana 23. Nacionalna konvencija HBZ-a

U odbor Glavne porote ušli su: predsjednik Richard L. Major iz odsjeka 439 u Seattlu, WA; tajnik Robert Luketić iz odsjeka 3 u McKeesportu, PA; te članovi - Maryann Boljkovac iz odsjeka 545 u Etobicoke, ON; Robert Panenić iz odsjeka 739 u Montrealu, QE; Donald Weakley iz odsjeka 75 u Waukegan, IL; Frank Jerbich iz odsjeka 32 u Chicago, IL i Stjepan Vrkljan iz odsjeka 975 u Torontu, u Ontariu.

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo
Fotka za uspomenu sa župnikom Christopherom Ćorićem ispred hrvatske crkve Majke Božje Bistirčke u Buffalu, NY

Dosadašnji potpredsjednik HBZ Joseph M. Brigich nije se kandidirao na ovu dužnost već najavio svoje zasluženo umirovljenje. Zajednicu je služio odano i požrtvovano od 1978.godine. Slobodno se može ustvrditi da su u spomenute odbore ušli odbornici sa višegodišnjim iskustvom i dokazanim rezultatima što je nedvojbena jamčevina daljnjeg napretka Zajednice i njenog članstva. Delegati su prepoznali te vrednote i imali na umu još uvijek uzdrmana ekonomska i gospodarska kretanja u političkom i ekonomskom svjetskom poretku. (Tekst i fotografije: Franjo Bertović)

 www.ogulin.hr

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik