Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Korištenje Skypea u nastavi učenika Gimnazije Bernardina Frankopana

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Korištenje Skypea u nastavi učenika Gimnazije Bernardina Frankopana

Učenici II.d razreda hotelijersko-turističkog usmjerenja imali su priliku intervjuirati profesoricu Claudiu Carril iz Urugvaja i to koristeći program Skype. Učinili su to u petak 3. lipnja na satu engleskog jezika uz vodstvo profesorice Marijane Smolčec.


Vrlo je važno spomenuti kako je vremenska razlika između Urugvaja i Hrvatske +5 sati, pa su  učenici profesorici Carril zaželjeli dobro jutro. I tako dok su oni polako završavali svoj radni dan ona je ispijala svoju prvu jutarnju kavu i spremno odgovarala na mnogobrojna pitanja koja su učenici pripremili prije samog intervjua.

Ispočetka su bili dosta sramežljivi, no led je probila Valentina Kolić. Profesoricu  je ispitivala o školskom sustavu, školskim uniformama, kada počinje i završava nastavna godina, te kako se u Urugvaju provode zimski, tj. ljetni praznici. Valentina je profesorici čak pričala i o dvodnevnoj ekskurziji u Italiji gdje je bila sa svojim razredom, te kako se provela i što je sve vidjela.

Kasnije su se svi pomalo spontano uključivali i razgovarali s profesoricom, postavljajući joj dva do tri pitanja. Tako smo npr. saznali nešto više o vrsti glazbe koju sluša, te je li ikada bila na koncertu, kako slavi Božić i Uskrs,  uživa li u putovanjima i planira li doći u Hrvatsku.

Učenici su joj postavili i pitanje koje je urugvajsko nacionalno jelo i ostali pomalo iznenađeni, kad je odgovorila da je to pripremanje roštilja, no ubrzo su se svi slatko nasmijali i zaključili kako Hrvati i Urugvajci imaju nešto zajedničko. Učenike je još zanimalo koliko dugo već radi u školi, zašto je baš odlučila biti nastavnik, gdje je studirala, te poneki detalji iz njenog privatnog života.

Korištenje Skypea u nastavi učenika Gimnazije Bernardina Frankopana

Razlog za ovakav projekt – E-učenja (Elearning)  bio je potaknuti učenike na što spontanije korištenje engleskog jezika u govornom obliku kao i upoznavanje s raznim web tehnologijama s kojima su se neki po prvi puta susreli. Naime, prof. Smolčec i prof. Carril  upoznale su se na besplatnim TESOL online tečajevima pod nazivom EVO, te odlučile povezati svoje učenike „epal projektom“, tj email dopisivanjem. Već tri mjeseca pojedini učenici II.d razreda imaju svog partnera iz Urugvaja s kojim se dopisuju. Profesorice izmjenjuju emailove putem wiki stranice http://englishcorner.pbworks.com. Pojedine stranice ovog „epal projekta“ su trenutno privatne zbog sigurnosti učenika. Upravo nakon dobrog odaziva i zanimljivih emailova htjele su da njihovi učenici koriste engleski jezik u što prirodnijem okruženju, te tako došle na ideju Skype intervjua.

Nadamo se kako će ovaj projekt trajati još barem dvije godine i da će ovakvih intervjua s jedne i druge strane biti što više. Učenici će imati priliku upoznati se s kulturom i običajima druge zemlje, steći nova prijateljstva i graditi toleranciju prema nečem novom i zanimljivom.

Čestitke cijelom II.d razredu na trudu i spontanosti kojom su zračili za vrijeme razgovora s profesoricom Carril.

I na kraju jedno veliko hvala prof. Draganu Sabljaku za raznorazne savjete prije samog Skype intervjua, te našoj ravnateljici prof. Višnji Lipošćak na podršci.

Pogledajte i slideshow fotografija snimljenih na tom satu >>

Marijana Smolčec, prof.
 
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik