Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Članovi Savjeta mladih Grada Ogulina na Međunarodnoj konferenciji

Članovi Savjeta mladih Grada Ogulina na Međunarodnoj konferenciji

Svečana konferencija održana je povodom punopravnog sudjelovanja Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje i programu Mladi na djelu Europske unije u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.


Konferencija uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održala se 10. studenog 2010. u Hotelu Westin u Zagrebu. Svečanoj konferenciji prisustvovali su članovi Savjeta mladih Grada Ogulina. Ova konferencija jedna je od mjera Plana gospodarskog oporavka Vlade Republike Hrvatske.

Cilj održavanja bio je upoznati buduće korisnike i suradnike Agencije, koji uključuju obrazovnu zajednicu, civilni i gospodarski sektor, medije i svekoliku hrvatsku javnost s mogućnostima koje nude programi Europske unije u području formalnog i neformalnog učenja. Tijekom dvodnevne konferencije, putem interaktivnih sadržaja kao što su prezentacije, primjeri dobre prakse, okrugli stol, izložbe i promidžbeni štandovi, predstavljeni su rezultati rada Agencije i dosadašnjih korisnika.

 Članovi Savjeta mladih Grada Ogulina na Međunarodnoj konferenciji

Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu najveći su programi Europske unije u području formalnog i neformalnog učenja kojima će građani Republike Hrvatske u potpunosti uključiti u europski prostor mobilnosti u svrhu cjeloživotnog učenja. Provedbom obrazovnih programa Europske unije, značajno se doprinosi internacionalizaciji i modernizaciji sustava obrazovanja koje je temelj za konkurentnost na tržište rada.

Financijskom potporom Europske unije koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU, omogućit će se mnogobrojne aktivnosti unutar obrazovnog sustava kao što su studiranje u inozemstvu, razmjene učenika i mladih uz rad na zajedničkim projektima s partnerima iz inozemstva, razmjene i suradnja profesora, nastavnika, odgajatelja, pedagoga, ravnatelja te ostalog nastavnog i nenastavnog osoblja s kolegama iz inozemstva. dugotrajno volontiranje mladih, stručna usavršavanja zaposlenih i nezaposlenih u inozemstvu te razne druge aktivnosti.

Svečana konferencija nastavila se Međunarodnom tematskom konferencijom, koja se održala 11. studenog 2010. čime je završeno dvodnevno obilježavanje punopravnog sudjelovanja Republike Hrvatske u obrazovnim programima Europske unije. Cilj održavanja Međunarodne tematske konferencije je dosadašnjim i budućim korisnicima programa predstaviti mogućnosti osiguranja kvalitete u njihovim programima, kao i pružiti priliku za dijalog i razmjenu iskustva. (www.mobilnost.hr)

Konferencija obilježava početak punopravnog sudjelovanja Republike Hrvatske u Programu za cjeloživotno učenje i programu Mladi na djelu, te okuplja donositelje odluka u području obrazovanih i mladeških politika kako bi ih upoznala s načelima programa, mogućim koristima i ostvarenim rezultatima. Svečana konferencija daje presjek obrazovnih i mladeških politika i njihovih ciljeva te razrađuje neke od ključnih tema kao što su obrazovna reforma te povezivanje mladih i gospodarstva.


Članovi Savjeta mladih Grada Ogulina na Međunarodnoj konferenciji

Svečana konferencija započela je pozdravnim govorom: Tine Šarić, ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, Pascala Lejeune, načelnika Odjela za program Mladi na djelu, Opća uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije, Helene Clark, direktorice Uprave za cjeloživotno učenje: Politike i program, Opća uprava za obrazovanje i kulturu Europske komisije, Tomislava Ivića, ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske te Radovana Fuchs, ministra znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Zatim su uslijedila predavanja:

- Programi Europske zajednice – Pogled u budućnost; Tina Šarić, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU,
- Predstavljanje programa za cjeloživotno učenje; Ljubica Petrović, Agencija za mobilnost i programe EU,
- Primjer dobre prakse iz Programa ze cjeloživotno učenje, Iskustvom do posla; Brigita Jerić, Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj,
- Predstavljanje programa Mladi na djelu; Sanja Živoder, Agencija za mobilnost i programe EU,
- Primjer dobre prakse iz programa Mladi na djelu, Mir kao bumerang; Raffaella D'Apolito, Volonterski centar Zagreb,
- Učenje na više razina – ključ za obrazovnu reformu; David Frost, Sveučilište u Cambridgeu,
- Mladi i tržište rada; Steffen Präger, predsjednik udruge Platforma.

Tijekom konferencije predstavljen je promotivni film Agencije za mobilnost i programe Eu te predstavljene fotografije s izložbe „Mobilnost – putujem, učim i snimam“ te je proglašen pobjednik izložbe.

Međunarodna tematska konferencija bila je namijenjena sadašnjim i budućim korisnicima sa ciljem naglašavanja važnosti kvalitete projekta te pružanje mogućnosti za razmjene iskustava dobrih praksi, ideja za početak suradnje itd. Nakon uvodne riječi Tine Šarić, ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, uslijedila su predavanja:

- Učenici – partneri u procesu učenja; Amanda Roberts, Sveučilište u Hertfordshireu,
- Iskustvo korisnika Programa za cjeloživotno učenje: U svijetu Programa za cjeloživotno učenje; Marlena Bogdanović, Osnovna škola Tučepi,
- Vodstvo mladih; Miriam Teuma, Sveučilište na Malti,
- Iskustvo korisnika programa Mladi na djelu: Mobilizacija mladih kroz šport i društveni rad u Karlovcu, Jelena Laić, Nogometni klub Rakovac.

Na kraju je održan savjetodavni sastanak sa korisnicima po slijedećim grupama: Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Studijski posjeti, Mladi na djelu. O svim aktivnostima i programima Agencije za mobilnost i programe EU možete pročitati na www.mobilnost.hr .

Branko Rumenović, mag.oec.


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza