Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Konferencija Savjeta mladih Rijeke, Varaždina, Primorsko-goranske Županije i Ogulina
 
Članovi ogulinskog Savjeta mladih na jednoj od radionica

Članovi Savjeta mladih Grada Ogulina prisustvovali su Konferenciji Savjeta mladih koja se održala u Rijeci 17., 18. i 19. travnja 2009.


'Utjecaj ekonomske krize na mlade u Republici Hrvatskoj'

Konferencija se održala u hotelu Jadran na temu „Utjecaj ekonomske krize na mlade u Republici Hrvatskoj“. Organizatori Konferencije su Savjet mladih Grada Rijeke (Vojko Braut), Savjet mladih Grada Varaždina (Matija Orešković) te Županijski savjet mladih Primorsko – goranske Županije (Duško Milovanović).

Ovo je prvo okupljanje Savjeta mladih, savjetodavnih tijela gradskih i općinskih vijeća te županijskih skupština osnovanih s ciljem uključivanja mladih u javni život lokalnih sredina.

Otvorenju su prisustvovali i župan Zlatko Komadina te gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je izrazio zadovoljstvo što su mladi spremni slušati i razgovarati o temi ekonomske krize.

Savjeti mladih Rijeke, Varaždina i Primorsko – goranske Županije dijele zajednički stav da su ekonomska i gospodarska kriza na globalnoj razini, a danas već i na razini Hrvatske, realnost koja će obilježiti ovu i narednu godinu, te da Savjeti mladih, kao predstavnici mladih u svojim županijama, gradovima i općinama moraju biti svjesni uzroka i posljedica takvog stanja kako bi mogli efikasno i odgovorno predlagati mjere i rješenja kojima će ublažiti utjecaj krize i rješavati probleme mladih u svojim sredinama.

 Potpisivanje Povelje o suradnji
Potpisivanje Povelje o suradnji

Konferencija je tematska i podijeljena je na dva dijela. Prvi sastoji se od interaktivnih predavanja koja su održali svjetski priznati ekonomski stručnjaci prof. dr. sc. Dragoljub Stojanov i doc. dr. sc. Guste Santini koji su govorili o uzrocima i problematici rješavanja krize. Drugi dio bio je posvećen izradi županijskih i gradskih programa za mlade.

Na temelju predavanja i rasprave donesen je i zaključak konferencije: svjetsku gospodarsku krizu nemoguće je prevladati u okviru postojećeg društveno – ekonomskog sustava, već su potrebni suštinski zahvati i zamjena postojećeg neoliberalnog koncepta.

Na Konferenciji je potpisana „Povelja o suradnji Savjeta mladih Hrvatske“, s ciljem da slični projekti postanu praksa te da savjeti mladih diljem zemlje zajednički ukazuju na probleme koje ih muče i daju prijedloge za rješenja.

Branko Rumenović


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza