Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Završio Europski tjedan kretanja!

Završio Europski tjedan kretanja!

U Ogulinu se ove godine po treći put organizacijom brojnih aktivnosti obilježila se manifestacija Europski tjedan kretanja u vremenskom periodu od 16. do 22. rujna. Ovogodišnji slogan Europskog tjedna kretanja „Za čisti zrak – na tebi je red!“ ('Clean air – it’s your move!') odabran je sa ciljem podsjećanja građana kako pravilnim odabirom načina kretanja mogu značajno utjecati na kvalitetu zraka.

 Završio Europski tjedan kretanja!

Europski tjedan kretanja 2013. započeo je podizanjem zastave Europskog tjedna kretanja. Zatim je na konferenciji za tisak, koja je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin s početkom u 9.00 sati, gradonačelnik, gosp. Jure Turković, dipl. ing. građ., potpisao povelju Europskog tjedna kretanja. Nakon konferencije održana je sjednica Dječjeg Gradskog vijeća (DND) na kojoj je dat osvrt na prošlogodišnji ETK, pogledan edukativni film na temu ozonskog omotača sa smjernicama i pravilima ponašanja za održivi razvoj, te su odigrane igre asocijacija. Potom svi sudionici su u Izviđačkom parku posjetili prošlogodišnje drvo i zasadili novo u suradnji s djelatnicima Hrvatskih šuma. U 12.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin djeca su upoznata s Europskim tjednom kretanja i zadanom temom ''Za čisti zrak – na tebi je red!'', te je uslijedilo čitanje priče „Zraka trebam, hitno!“, razgovor o priči i uspješna radionica u kojoj su klinci Ogulinci izrađivali cvijeća od krep papira. Ekipa, učenici i odgajatelji iz Učeničkog doma Ogulin prošetali su po čistom zraku do jezera Sabljaci.

 Završio Europski tjedan kretanja!

Drugi dan tjedna nad Ogulinom su se nadvili oblaci i donijeli kišu pa su sve aktivnosti prebačene za sljedeći dan. U srijedu, 3. dana Europskog tjedna kretanja mogli ste na štandu ekipe Doma zdravlja Ogulin kontrolirati tlak i šećer a morali ste i pripaziti na ponašanje u prometu jer vas je nadgledala biciklistička phodnja PU Karlovačke. Srednjoškolci Obrtničke i tehničke škole Ogulin i Gimnazije Bernardina Frankopana su prijateljski odmjerili snage u odbojci i nogometu. Poslijepodne klinci Ogulinci navratili su u Gradsku knjižnicu i čitaonicu i razgovarali s animatoricama o moru i otpadu, čitali su priču "Uzbuna u moru" a potom i nešto nacrtali. Učenici i učenice iz Učeničkog doma Ogulin prošetali su do jezera Bukovnik.

U četvrtak, 4. dan Europskog tjedna kretanja u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, Ivan Sušanj, dipl. psih. održao je uspješno predavanje srednjoškolcima na temu "Ekološke psihologije." Članovi Mladeži HDZ-a Ogulin održali su ''Leti, leti'' radionicu izrade zmajeva od papira u dvije gradske osnovne škole. U 17.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin klinci Ogulinci razgovarali su o temi ETK, čitali priče „Eko Zeko“ i na radionici izradili ''Stablo poruka.'' Djevojke iz Učeničkog doma Ogulin rastjerale su oblake Zumbom u dvorištu doma.

 Završio Europski tjedan kretanja!

U petak 5. dana Europskog tjedna kretanja na Energetski dan tjedna u 09.00 sati na Bjelskom u okviru projekta prezentacije geoloških vrijednosti ‘‘Geološka poučna staza Klek’’ a u organizaciji Javne ustanove ‘‘Natura viva’’ te su se svi prisutni uputili s Bjelskog na Klek. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin klinci Ogulinci su razgovarali o temi odlagališta otpada, čitali su priču „Ajko: dvadeset osmi od stare čizme“, te na radionici izradili Papirka (kutiju za odvojeno sakupljanje papira).

Isto tako u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin, u organizaciji Turističke zajednice Ogulin, Darinka Jug na iznimno stručan i zanimljiv način prezentirala je projekt „Razvoj cikloturističke ponude grada Ogulina“ i ‘‘Studije postavljanja znakova lokalnih ruta.’’ Darinka Jug je predsjednica je i osnivačica udruge „Moj bicikl“. Zaslužna za dovođenje Europskog tjedna mobilnosti u Zagreb i animaciju gradskih vlasti na prihvaćanje toga projekta. Radi kao konzultantica za cikloturizam.
Na sportski način započela je subota,

6. dan Europskog tjedna kretanja, kada je 6 ekipa zaigralo na humanitarnom turniru u odbojci u organizaciji Udruge Oda prijateljstvu i Odbojkaškog kluba Ogulin, Školska športska dvorana (kod OŠ Ivane Brlić - Mažuranić). Od kotizacija prikupljen je ukupni iznos od 1.800,00 a koji će odlukom Udruge Oda prijateljstvu biti doniran potrebitima. Pobjedu je odnijela ekipa ''Dida'', druge su bile ''Crvenkapice'' i treći ''Veli Jože.''

 Završio Europski tjedan kretanja!

Posljednjeg dana, 7. dana Europskog tjedna kretanja 2013. i u Ogulinu se obilježio "Dan bez automobila" dan kada se šira središta brojnih europskih i svjetskih gradova pretvaraju u pješačke zone. Taj dan svojevrsna je kulminacija tjedna aktivnosti posvećenog promicanju održivog kretanja i povećanja kvalitete života u urbanim sredinama, što se jedino može postići promjenom prevladavajućih trendova putovanja koji se još temelje na širokoj uporabi osobnih automobila.

U Ogulinu za sav promet (osim bicikle) od 7.00 do 15.00 sati bile su zatvorene prometnice: ulica Bernardina Frankopana od semafora do križanja s ulicom I. G. Kovačića, ulica Ljudevita Gaja, ulica Kardinala Alojzija Stepinca, ulica J.J. Strossmayera od križanja s B. Frankopana do ulaska na parkiralište. HGSS organizirao je uspon na Klek. Njihovom pozivu odazvali su se brojni ljubitelji prirode i našeg Kleka.

 Završio Europski tjedan kretanja!

Svih 7 dana paralelno su se odvijale i aktivnosti na društvenim mrežama, pa je tako uspješno proveden drugi po redu FOTO natječaj Europskog tjedna kretanja. https://www.facebook.com/pages/FOTO-natje%C4%8Daj-Europski-tjedan-kretanja-Ogulin/369125029824392

Osim toga ove godine izdane su i online brošure zdrava kuharica „Zdravko kuhar“ i savjetnik dobrog zdravlja „Zdravko Dren“ koje možete prolistati na http://issuu.com/etkogulin.

Europski tjedan kretanja je završio spuštanjem zastave tjedna, no to ne znači da cijelu godinu ne možemo sudjelovati u raznovrsnim događanjima kojima se promiče održiva mobilnost, i tako iskazati svoju ekološku osviještenost i čvrstu opredijeljenost uvođenju zdravih načina prijevoza u urbanim sredinama.

'“Za čisti zrak – na nama je red!“

Grad Ogulin

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza