ogulin

Novosti

01

Lis

Gradu Ogulinu odobreno pet projekata u okviru Poziva „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava „ePlanovi“

  • Članak napisao/la, admin

U tijeku je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava raspisan od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine „Izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi”, a u okviru ulaganja C2.3.R3-I7 Unapređenje sustava prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz digitalizaciju. Bespovratna sredstva dodjeljuju se iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta „EU sljedeće generacije“.

Ovim Pozivom potiče se izrada prostornih planova nove generacije čime će se olakšati, osuvremeniti, unificirati i digitalizirati procedure izrade prostornih planova u Hrvatskoj, omogućiti uspostava platformi i digitalnih infrastrukturnih servisa za unapređenje pružanja elektroničkih javnih usluga te smanjiti opterećenje građanima, poslovnim subjektima i investitorima.

Grad Ogulin je na spomenuti Javni poziv prijavio pet projekata i svih pet projekata je odobreno!

Grad Ogulin potpisao je s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ugovore o bespovratnom financiranju slijedećih pet projekata ukupne vrijednosti 96.000,00 eura.

1. ePlanovi – Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Ogulina za koje se Gradu Ogulinu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000,00 eura.
2. ePlanovi – Urbanistički plan uređenja poduzetničke zone Ogulin za koji se Gradu Ogulinu, kao prijavitelju, dodjeljuju sredstva u iznosu od 15.000,00 eura.
3. ePlanovi – Urbanistički plan uređenja Sabljaci za koji se Gradu Ogulinu, kao prijavitelju, dodjeljuju sredstva u iznosu od 15.000,00 eura.
4. ePlanovi – Urbanistički plan uređenja naselja Ogulin za koji se Gradu Ogulinu kao prijavitelju, dodjeljuju sredstva u iznosu od 18.000,00 eura.
5. ePlanovi – Urbanistički plan uređenja naselja Jasenak za koji se gradu Ogulinu, kao prijavitelju, dodjeljuju sredstva u iznosu od 18.000,00 eura.

Provedbom odobrenih projekata pozitivno će se utjecati na ubrzavanje dobivanja akata za gradnju kao i na realizaciju potencijalnih budućih investicija na područjima obuhvaćenim projektima.

30

Ruj