ogulin

Novosti

30

Ruj

Grad Ogulin raspisao Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi

  • Članak napisao/la, admin

Grad Ogulin objavio je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2025. godinu. Radi se o programima, projektima i manifestacijama koje provode organizacije civilnog društva na području grada Ogulina i od interesa za grad Ogulin, a za koje su sredstva osigurana u Proračunu Grada Ogulina.

Financirati odnosno sufinancirati će se programske djelatnosti udruga iz područja njegovanja tradicijske kulture, poticanja i organiziranja tradicionalnih manifestacija, promicanja kulture raznim kulturnim i društvenim manifestacijama, međužupanijske i međunarodne kulturne suradnje od interesa za Grad, glazbene i glazbeno-scenske djelatnosti, knjižne i nakladničke djelatnosti, kazališne djelatnosti, likovne i izložbene djelatnosti, scenske djelatnosti (dramske umjetnosti, plesa i pokreta), zaštite i očuvanja kulturnih dobara, njegovanja kulture nacionalnih manjina, razvitka i promidžbe tehničke kulture, stvaralačkog rada, tehničkog odgoja i obrazovanja, tehničkog opismenjavanja s naglaskom na inovatorstvo.

Ukupni procijenjeni iznos planiranih sredstava za projekte koji će se raspodijeliti prijaviteljima koji udovolje uvjetima i kriterijima Poziva te podnesu najkvalitetnije prijave povećan je i iznosi 58.000,00 eura i to za kulturu 50.000,00 eura, a za tehničku kulturu 8.000,00 eura. Planira se financirati između 20 i 25 programa. Najniži iznos financijske potpore koji se putem ovog Javnog poziva može dodijeliti je 500,00 eura, a najviši iznos je 9.000,00 eura za kulturu te 8.000,00 eura za tehničku kulturu.

Javni poziv biti će otvoren za podnošenje prijava do srijede, 30. listopada 2024. godine. Prijave se podnose do isključivo u elektronskom obliku putem aplikacije SOM Natječaji, a svi detalji ovog Javnog poziva nalaze se na poveznici:

https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2024/09/Javni-poziv-za-predlaganje-programa-javnih-potreba-u-kulturi-i-tehnickoj-kulturi-za-2025.-godinu.pdf

26

Ruj