ogulin

Novosti

02

Kol

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

  • Članak napisao/la, admin

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice VRO Oluja, u petak, 2. kolovoza, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule, nestale i umrle branitelje kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba. Molitvu za sve hrvatske branitelje koji više nisu sa nama predvodio je ogulinski župnik Nikola Prša.

Uime Grada Ogulina vijenac su položili i svijeće zapalili saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinko Herman i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Obilježavanju je nazočila i saborska zastupnica Anđelka Salopek. Svoju počast odali su i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, gradski i županijski vijećnici, ravnatelji i direktori gradskih ustanova i tvrtki kao i prisutni građani. Svečanost su uveličali i pripadnici Frankopanske garde kao i trubač Puhačkog orkestra DVD Ogulin.

Gradonačelnik Domitrović će u večernjim satima, na poziv g. Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske nazočiti svečanom prijamu u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, u Uredu Predsjednika Republike na Pantovčaku.

29

Srp