Sadašnja zgrada Učeničkog doma Ogulin izgrađena je 1991. na mjestu stare zgrade. Do 1998. Dom je zbrinjavao ratom ugroženo i nastradalo stanovništvo općine Ogulin, učenike prognanike i izbjeglice uglavnom iz Vukovara, Vinkovaca, Saborskog itd.

Za vrijeme II. Svjetskog rata, Dom u prijašnjoj zgradi vodili su Franjevci trećoreci, a domaćice Doma bile su Sestre milosrdnice. Jedan od učenika Doma bio je i pokojni šibenski biskup dr. Srećko Badurina. Po završetku II. Svjetskog rata, u Domu uglavnom stanuje ratna siročad.Od početka 1955. godine, Dom pruža stanište učenicima na školovanju u ogulinskim školama.

 

Učenički dom Ogulin
Učenički dom Ogulin


Trenutni kapacitet Doma je 50 učenika raspoređenih u dvije odgojne skupine. Dovršenjem i uređenjem prvog kata, Dom će moći primiti ukupno 120 učenika. Stanari doma su muška i ženska djeca, učenici Gimnazije Bernardina Frankopana i Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

Dom je dobitnik priznanja:1998. od Turističke zajednice Ogulina za najljepše uređen društveni okoliš i 1999. od Gradskog vijeća Grada Ogulina za pružanje humanitarne i materijalne pomoći izbjeglicama i prognanicima.

Učenički dom Ogulin redovito sudjeluje na domskim županijskim i državnim natjecanjima. Uz organizirani boravak i učenje, provode se i razne slobodne aktivnosti i susreti.


Ravnateljica učeničkog doma je Željka Pađen-Stipetić, prof.

Učenički dom Ogulin
Vladimira Nazora 6
47300 OGULIN

Tel1.: 047 522 117
Tel.: 047 532 310
Web stranice: www.ucenicki-dom-og.hr

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza