1766. godine u Ogulinu bijaše jedna škola s nastavom na njemačkom jeziku za časničku djecu, "a djeca učahu u njoj čitati, pisati, računati i nješto vjerozakona ..." - citat je napisan u ljetopisu kojeg nakon svih organizacijskih promjena nasljeđuje Prva osnovna škola i tako postaje najstarija školska ustanova u ovom kraju, koja ove 2003. godine proslavlja 237. godina školstva.

Zgrada Prve osnovne škole od 1970. nalazi se u Bolničkoj ulici 11., okružena nogometnim igralištem, teniskim terenima i gradskom športskom dvoranom.

 

Matična zgrada Prve osnovne
Matična zgrada Prve osnovne škole

Školu danas pohađa oko 700 učenika sa područja mjesnih odbora: Ogulin, Turkovići, Ogulinski Hreljin, Otok, Donje Dubrave, Zagorje i Desmerice.

Prva osnovna škola već 45 godina objavljuje učenički list "Klek", i uspješna je na učeničkim natjecanjima (općinska, županijska i državna), na susretima Lidrano, u novinarskim i literarnim radovima, scenskim i lutkarskim igrama, kao i recitacijama. Lutkarska igra "Pauk i mušice" prikazana je u okviru obrazovnog programa na HTV-u.

Škola izvodi kabinetsku nastavu informatike, povijesti, zemljopisa, stranog jezika, kemije, biologije, glazbene i tehničke kulture.

 

Informatički kabinet Prve osnovne
Informatički kabinet Prve osnovne škole

Rukometašice, tenisači i tenisačice, odbojkašice i gimnastičari na županijskim i državnim natjecanjima osvajaju jedno od prva tri mjesta. Već nekoliko godina za redom neki od učenika Prve osnovne škole proglašavani su najšportašima i mladim nadama Ogulina.

Učenici područnih razrednih odjela nastavu od I. do IV. razreda pohađaju u svojim školskim zgradama, a od V. do VIII. u zgradama matične škole i u Zagorju.

Prva osnovna škola već godinama organizira za svoje učenike rano učenje stranog jezika od I. do III. razreda. Osim dodatne nastave za one naprednije s posebnom pažnjom organizirana je i dopunska nastava kako bi svi mogli svladati nastavno gradivo.

Ravnatelj Prve osnovne škole je Zvonko Ranogajec, prof.

 

Prva osnovna škola

Bolnička 11
47300 OGULIN

Tel.:047 811 188
Fax: 047 522 245
Web stranica: www.posog.hr

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza