Osnovna škola Plaški
Osnovna škola Plaški

 
Zgrada Osnovne škole Plaški, u vrijeme Domovinskog rata, bila je znatno oštećena, bez krovišta i ikakvih nastavnih pomagala i kao takva, nakon vojno redarstvene akcije Oluja, počinje s radom u jesen 1995. Sama zgrada smještena je u centru općine Plaški. Škola je osmorazredna i pohađa je preko 200 učenika. To su djeca prognanih Hrvata iz Bosne i Hercegovine, djeca doseljenih obitelji branitelja i djeca povratnika.

Uz nastavu u matičnoj školi, izvodi se i osmorazredna nastava u područnoj školi u općini Saborsko koja je obnovljena u školskoj 2001./02. godini.

 

Područna škola Saborsko
Područna škola Saborsko

U općini Plaški postoje i zgrade područnih škola: Latin, Kunić, Blata, Plavča Draga, Janja Gora, i Lička Jasenica. Trenutno se nastava ne održava u spomenutim zgradama zbog malog broja djece, a iste su zbog ratnih djelovanja teže devastirane.

Učenici imaju dopunsku nastavu iz hrvatskog jezika, dopunsku i dodatnu nastavu iz matematike od I. do VIII. razreda, te engleskog jezika od IV. do VIII. razreda i izbornu nastavu iz informatike od IV. do VIII. razreda.

Sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima: dramsko-recitatorska grupa i novinarska grupa. Voćarska i cvjećarska grupa rade u sklopu Učeničke zadruge pa su uz zalaganje nastavnika i vrijednih učenika zasadili 150 sadnica krušaka i jabuka uz matičnu školu u Plaškom i 50 sadnica uz školu u Saborskom.

Tu su još i Pjevački zbor, Mala škola klavira, Školski športski klub, informatička grupa i likovna grupa.

 

Ravnatelj osnovne škole Plaški je Vlatko Kulić

Osnovna škola Plaški
Ulica 143. Dom. Pukovn. 1a
47304 PLAŠKI
Tel.: 047 573 178

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza