Bratimljenje Grada Ogulina i  francuskog Grada Gignaca

Na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj još 2011. godine došlo je do povezivanja Grada Ogulina i francuskog grada Gignaca( Žinjakq), a poveznica im je bio Marko Šljivarić, rođeni Hrvat, bojnik u Ogulinskoj pukovniji u doba Vojne krajine i kasnije general Napoleonove vojske, koji je živio u Gignacu sve do svoje smrti.

Bratimljenje Grada Ogulina i  francuskog Grada Gignaca

 Nakon niza kontakata i posjeta gradonačelnika Gignaca Jean Marsel Jovera Ogulinu, sada je konkretiziran projekt bratimljenja potpisivanjem povelje o prijateljstvu i suradnji.

Povelju su svečano potpisali uz bogat program gradonačelnici dvaju gradova i u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Francuskoj gospodina Ive Golštajna.

Bratimljenje Grada Ogulina i  francuskog Grada Gignaca

 Ogulin je tim činom pridonio jačanju hrvatsko – francuskih odnosa prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, te promociji Ogulina u Francuskoj i Gignaca u Hrvatskoj.

Bratimljenje Grada Ogulina i  francuskog Grada Gignaca

U kraćem boravku u gradu Gignacu i okolici delegacija Grada Ogulina i Gignaca posjetila je  grob Marka Šljivarića  na kojem su mu odali počast polaganjem cvijeća.

Karmela Matić

 

Google

Popularno

 

Zbog lošeg vremena odgađa se

obilježavanje Dana obitelji.

 

OBJAVA BIRAČIMA

 

Projekt Susret s rijekomJavni poziv 23. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo 2019.

 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza