Dekretom koji datira 11. listopada 2001. godine, mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski kanonski je u Ogulinu utemeljio novu župu Blaženog Alojzija Stepinca koja je povjerena franjevcima trećorecima. Nova župa teritorijalno je dijelom prije pripadala župi Sv. Križa.

Za bogoslužno okupljanje za sada služi Dom mjesne zajednice u Sabljak Selu, a crkva i samostan će se graditi na području Kučinić Sela, u neposrednoj blizini Osnovne škole.


Župljani Župe Sv. Križa bili na svetoj misi u novoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca
Crkva bl. Alojzija Stepinca u Kučinić Selu - 25. ožujka 2011.


Prva sv. misa
u novosagrađenoj crkvi služena je 7. veljače 2010. Misu je pred brojnim vjernicima predslavio mr. fra Žarko Relota franjevac konventualac i vojni kapelan u vojnoj kapelaniji Sv. Mihovila Arkanđela u Zagrebu u suslavlju mjesnog župnika fra Marijana Jelušića i fra Vice Blekića.


Na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja 2010. u 18.30 sati, misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović.


Župljani Župe Sv. Križa bili na svetoj misi u
novoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca
Gospićko-senjski biskup biskup mons. dr. Mile Bogović

Uz biskupa Bogovića u novoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca, misu su služili fra Marijan Jelušić, mons. Tomislav Rogić, fra Vice Blekić i vlč. Marinko Miličević.


Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza