Župna crkva Uzašašća Isusovog građena je 1843., sa četvrtastim zvonikom u osi pročelja, prostranom lađom i polukružnim svetištem. Uz crkvu je dograđen župni stan koji je najviše stradao u granatiranju 1991. Zapaljena je 1941. godine zajedno s obližnjom kapelicom Majke Božje.


Crkva Uzašašća Isusovog, Cerovnik


Poslije II. svjetskog rata mještani su na mjestu kapele tri puta podizali križ, koji su tadašnje vlasti uporno uklanjale.

Crkva se obnavljala 1964., a 1996. obnavlja se i kapelica. Općina Josipdol uz pomoć župljana obnavlja crkvu i ona postaje još ljepša i uređenija nego ikada do sada.


Kapelica Majke Božje


Svetište je odvojeno lukom i popločeno mramorom, a na novom oltaru je slika Uzašašća. Ispred svetišta su kipovi Majke Božje i Sv. Ane sa malom kćerkom Marijom.


Dograđeni župni stan

Na zidu pjevališta je slika Sv. Leopolda, na zidu crkve je križni put, a kod ulaza je drveni kip Sv. Antuna i raspelo. Jedino nisu obnovljene orgulje, a prijašnje su zapaljene. Poluokrugli lučni prozori su od obojenog stakla.


Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza