ogulin

Novosti

21

Svi

Dom u Turkovićima će se financirati sredstvima EU

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović danas je u Vodicama potpisao ugovor o financiranju rekonstrukcije vatrogasnog i društvenog doma u naselju Turkovići. Ugovor je potpisan s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) koja je nadležna za provedbu potpora u poljoprivredi i ribarstvu koje se financiraju iz proračuna Republike Hrvatske i Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3,5 milijuna kuna od čega će iz EU fondova financirati 3,0 milijuna kuna ili 90% prihvatljivih troškova, a ostatak će biti financiran iz proračuna Grada Ogulina.

Ovim projektom će se rekonstruirati i opremiti vatrogasni i društveni dom u Turkovićima. Naglasak projekta je na unapređenju sustava civilne zaštite, odnosno podizanju intervencijske spremnosti dobrovoljnog vatrogasnog društva. Međutim cilj projekta je i povećati broj aktivnosti kao što su predavanja, tribine, predstave za djecu, kulturne manifestacije i slično, koje će se provoditi u društvenom djelu zgrade, a kako bi se unaprijedila kvaliteta života u ovom naselju. Ove aktivnosti će provoditi udruge s ogulinskog područja, a biti će namijenjene za korisnike svih uzrasta, od djece i mladih do osoba zrele i starije životne dobi, prvenstveno za stanovnike naselja Turkovići ali i za ostale građane Ogulina.

21

Svi